Ülkemizde çok sayıda ekonomi kitabı yayınlanmıyor. Yayınlananlar arasında ise işe yarayanların sayısı gerçekten çok sınırlı. Liberte Yayınları hayırlı bir iş yapıp yeni bir kitap yayınlamış. Adı Ekonomi Türk: Ekonomide hurafeler ve gerçekler. Ben çok beğendim. Konuyla ilgili herkese tavsiye ederim.
Deniz Gökçe kitap hakkındaki yorumu kitabın içeriğini çok güzel özetliyor. Başka söze gerek yok:
“…Yıllarca ekonomi bilmez, popülist insanlarımız bu “karamsar dinozor yorumcuların” yorumlarını okuyarak yanıltıldılar. Ekonomide “Hurafeler ve Gerçekler” kitabı ise bu yorumcuların yanlış yorumlarını kullanıp, doğruları da göstererek ekonomi dünyamıza yeni bir soluk getiriyor. Türkiye’nin yeni nesil yazarlarının zihin açıcı yorumlarını beğenerek okuyacağınızı düşünüyorum.”
Ayrıca kitabın başındaki şu ifadeyi de çok beğendim:
‘Bu ülkenin tarihsel şanssızlığı, diğer topraklardaki fosillerin petrole dönüşerek ekonomik zenginliğe katkı sağlaması ama bu topraklardaki fosillerin aktif politikaya devam etmesi ya da gazetelerde köşe yazarlığı yapmasıdır.’
Bir yorum
kitabın başındaki ifadeye mesaj olarak katılmakla birlikte konu ekonomi de olsa üretmekten çok laf sokma üzerine kurgulanan cümlelere antipati besliyorum.
deniz gökçe’nin önsözüne gelirsek, ekonomi camiasında zaten kendisi televole ekonomisti kontenjanından çok muteber biri sayılmasa da kitabın yazarı arkadaşın deniz hocayla, benim de ulusal medyayla irtibatım var baabında ilişkisi, bana fb eski başkanı ali şen’i hatırlatıyor.hafızanızı zorlarsanız hatırlarsınız dostum beckenbauer diye söze başlardı.sonradan deşifre oldu franz beckenbauer ile para karşılığı kahvaltı edip fotoğraf çektirerek basına dağıttığı.neticede bir pazarlama yöntemi saygı duymak lazım.
ancak kitapla ilgili editörün blogda pazarlama adına yazdıkları ve blogun sağında link verdiği kendine ait diğer taşeron bloglardan kendi kitabının reklamını yapması hiç de etik olmayan bir pazarlama taktiği. Pazarlama yöntemleri böyle olunca haliyle soru işaretleri de artıyor.