Megastarımız Tarkan’ın bazı üniversitelerimizin bahar şenliklerinde sahneye çıkacağı haberi çoğunuzun dikkatini çekmemiş olabilir. Bence bu çok önemli bir dönüşümün işareti. Bundan 5-6 yıl önce, Tarkan’ın bir üniversitenin bahar festivalinde konser vermesi neredeyse bir düğün salonunda sahneye çıkması gibi bir şeydi. Bugün ise, Tarkan gibi birçok star bu tip konserlerde sahneye çıkmayı memnuniyetle kabul ediyor. Ayrıca, bu sadece bizde değil, tüm dünyada yaygınlaşan bir eğilim. 


Geçmişte popstarlar bir albüm çıkartıp büyük paralar kazanabiliyorlardı. Artık bu şekilde para kazanmak pek mümkün değil. Çünkü gelişen teknolojiler sayesinde her çıkan CD kolaylıkla kopyalanabiliyor. Tüketiciler pahalı olan orijinalini almaktansa, neredeyse bedavaya bir kopyasına sahip olabiliyor. Bu da süperstarların geleneksel yöntemlerle para kazanmasını engelliyor. Bu nedenle Tarkan’ı üniversite bahçesinde, Orhan Baba’yı televizyonda jüri üyesi olarak görmeye başladık.

2 Yorum

  1. nermin - 25 Haz 2008 - 5:44 am

    Evet çok haklısınız,artık eskisi gibi cd satışları pek yok,hatta çok eskiye gidersek kaset çıkartıp satış yapan şarkıcı köşeyi dönüyordu.Artık insanlar internetten istedikleri şarkıcının istedikleri albümüne ulaşabiliyor,belki sanatcılar ve şarkıcılar için iyi bir durum olmayabilir ama bizim için teknılojinin bize sunduğu iyi bir gelişme.
    Saygılar.

  2. orpen - 29 Haz 2008 - 11:39 am

    Esasında hedef kitlede bir değişiklik yok.Eskiden de aynıydı.Sadece pazarlama tekniklerinde değişim sözkonusu.Şimdi rekabet şartları daha da çetin.Bu yüzden her fırsat değerlendirilmeye çalışılıyor.Orhan Babanın borsa macerası yolunda gitseydi bu programlara düşmezdi ama onun durumu başlı başına bir vaka.

Yorum yapın